Vitrine tentoonstelling Riek Bruggink

Riek Bruggink-te Voortwis houdt zich, zolang ze zich herinnert, bezig met textiele werkvormen in allerlei technieken en ze heeft enkele onderwijsaktes op dit terrein.  
Al jaren echter is haar grote passie het weven op een weefgetouw. Ze vindt het een uitdaging om binnen de grenzen van de weeftechniek steeds nieuwe mogelijkheden te ontdekken en haar ideeën vorm te geven.  
Na enkele basiscursussen in de weeftechniek zijn het vooral haar eigen experimenten die bijdragen aan haar ontwikkeling. Ze wordt nog steeds uitgedaagd door de technische kant van het weven op een getouw en tevens  door aangereikte thema’s en door ritmes en structuren.

De weefsels zijn geweven op een weefgetouw. De schering (de draden die zijn opgezet alvorens te weven) bestaat meestal uit garens, soms uit koperdraad. De inslag kan bestaan uit allerlei materialen: garens, papierstroken, in stroken geknipte foto’s, koperdraad, spiegelglas, natuurproducten, gipsverband, enz. 
Naast het weven van wandweefsels weeft ze objecten en sjaals. 
Op verzoek geeft ze cursussen in bepaalde weeftechnieken en houdt ze lezingen over haar werk. 
Vanaf 1998 heeft ze zo’n veertig persoonlijke tentoonstellingen mogen inrichten. Daarnaast exposeerde ze samen met anderen op landelijke textieltentoonstellingen in Nederland en op een Europese tentoonstelling in Litouwen. 

Riek Bruggink-te Voortwis
Einthovenlaan 38
7002 HG Doetinchem 

Tel.0314-341279
e-mail: info@wevenriekbruggink.nl
website: www.wevenriekbruggink.nl