Toegangsprijzen &
Arrangementen

Toegangsprijzen

Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: € 9,00 p.p.

Kinderen 0 – 7 jaar:

Kinderen 8 – 12 jaar:

Gratis

€ 4,00 p.p.

Scholen (basis + voortgezet onderwijs): € 3,50 p.p.
Museumkaart: Geldig
  • Groepsafspraak (groter dan 4 pers.) aanmelden via het contactformulier
  • Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een toilet voor rolstoelgebruikers. Bepaalde doorgangen kunnen te smal zijn voor rolstoelgebruikers
  • Gratis WiFi in het museum

Arrangementen

Arrangement 1 betreft “Luncharrangement”.

Betreft entree Weverijmuseum + lunch (vanaf 10 tot 50 personen)
Dit Arrangement wordt aangeboden voor € 22,50 p.p.
(Lunch bestaat uit verse soep – diverse soorten brood / broodjes – diverse soorten beleg – komkommer / tomaat – jus d’orange / melk – fruit / yoghurt – 1 kop koffie / thee).

Informeer eerst of dit arrangement op de gewenste dag mogelijk is.
2 weken van tevoren reserveren.

(wijzigingen zijn tot 3 werkdagen voor de afspraak-datum mogelijk).
Groepsafspraak aanmelden via onderstaand contactformulier.

Arrangement 2 betreft “Gebakarrangement”

Betreft entree Weverijmuseum + 2 keer koffie/thee plus gebak.
Dit arrangement (vanaf 4 personen) wordt u aangeboden voor
€ 17,00 p.p

(Minimaal 3 werkdagen vooraf reserveren.)

Arrangement 3 betreft “Rondje Geldrop”

Betreft thema rondgang door Geldrop en Weverijmuseum.
Dit Arrangement wordt aangeboden voor € 12,50 p.p. Historische rondleiding door het centrum van Geldrop in combinatie met een bezoek aan het weverijmuseum. Centraal staat het ontstaan en de geschiedenis van de textiel. Bovendien wordt er aandacht besteed aan de architectuur uit de 19e eeuw, uit de tijd dat er in het centrum van Geldrop maar liefst 16 textielfabrieken waren. (1872). De route begint bij de kasteelhoeve (Mierloseweg 1) alwaar U gratis uw auto kunt parkeren op het aangrenzende parkeerterrein. Vandaaruit gaat de route naar het kasteel, de Brigidakerk en de Heuvel het centrum van Geldrop. Dan loopt U door de Wielstraat en de Molenstraat naar het weverijmuseum. De gids vertelt U alle bijzonderheden over de eerste bewoners van het kasteel, de Strabrechtse Heide die zo’n belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de textielindustrie en over de huizen van de textielfabrikanten. Het Weverijmuseum bestaat voor een deel uit een interactieve afdeling met 2 filmruimten die de textielontwikkelingen van 3000 jaar voor Chr. tot heden weergeeft en een weefzaal waar u een zelfstandige rondgang kunt maken met ondersteuning van diverse informatiedisplays (met beeld en geluid) die u een registratie geeft over hoe het vroeger was. In de weefzaal zijn regelmatig medewerkers aanwezig die producten maken welke in de museumwinkel te koop zijn. Zij demonstreren verschillende machines en beantwoorden uw vragen graag.

Deze rondleiding is mogelijk na tijdige afspraak (± één week) met de coördinator van “Rondje Geldrop”:  de heer Rob van Otterdijk: telefoonnummer: 0621272475 of met de voorzitter de heer Andre Josiassen: telefoonnummer: 040-2856370. De rondleiding kan gepland worden op elke woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Duur van de rondleiding: anderhalf uur door het centrum en één uur door het Weverijmuseum. Kostenverdeling:
€ 5,- p.p. voor “Rondje Geldrop” € 7,50 p.p. voor het Weverijmuseum en (kinderen jonger dan 12 jaar gratis). De € 7,50 graag afrekenen bij binnenkomst in het Weverijmuseum.