Smeerkussens bestellen

Terug naar overzicht

Smeerkussens gaan lang mee, maar eens moeten ze vervangen worden

Er rijden nog steeds veel oudere trams en treinen rond met glijlagers, waarvoor smeerkussens nodig zijn. Smeerkussens gaan ongeveer 25 jaar mee, al naar gelang het gebruik en mits deze op tijd olie krijgen.

Omdat ze zo lang meegaan, wordt wel eens vergeten ze af en toe te controleren. Als de smeerkussens versleten zijn of ze krijgen geen olie meer, gaat het fout en is er kans op een vastloper: het metaal wordt door de wrijving steeds heter en uiteindelijk ontstaat er grote schade, met kans op hoge kosten.

Hoe bestellen?

Wilt u nieuwe smeerkussens bestellen, neem dan contact op met het Weverijmuseum in Geldrop. De vrijwilligers zijn meestal op donderdagen aanwezig voor nadere uitleg.

Op basis van de opgegeven maat en het aantal benodigde smeerkussens wordt een offerte opgesteld. De productie wordt ingepland afhankelijk van het aantal orders en de beschikbaarheid van de vrijwilligers.

De kosten van een handgeweven smeerkussen ligt tussen de 40 en 100 euro per stuk, afhankelijk van de grootte en het aantal te weven stuks.

Contact

Stel uw vraag via de contactpagina. Kies als onderwerp ‘Smeerkussens’.

Wilt u direct bestellen ga dan naar het bestelformulier.

Na uw bercht nemen wij zo snel mogelijk contact op via email.