Onderwijs

Belangrijk nieuws voor leerkrachten en leerlingen!

Heeft de school zich ingeschreven bij Museumschatjes:  https://www.erfgoedbrabantacademie.nl/museumschatjes-po-erfgoedinstellingen dan kunt u kiezen voor een gratis bezoek aan het Weverijmuseum. Wij kunnen een programma op maat aanbieden en ook een spannende speurtocht door het museum ligt voor uw leerlingen klaar. Staat u  niet ingeschreven bij museumschatjes, dan is de entreeprijs 3,50 euro per leerling.

Welkom in het Weverijmuseum,

Waar wevers nog dagelijks textiel weven, je de weefgetouwen hoort stampen, en leerlingen kennis maken met een belangrijk stukje economische en sociale geschiedenis van deze regio.

Zie het grote waterrad draaien.

Leer de verschillende grondstoffen kennen en voelen.

Stap in het textielverleden van Geldrop-Mierlo

En ontdek hoe belangrijk dit is geweest voor de ontwikkeling van de regio.

Vlieg met een schietspoel door heden en verleden, waarin kinderarbeid normaal was

En leren op school niet vanzelfsprekend…. .

Kom binnen in het Weverijmuseum van Geldrop waar leerlingen zelf op onderzoek gaan; ontdekken, leren, ervaren en beleven! Het museum is toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden en onderwijstypen. Er staat een educatieteam klaar om samen met de leerkracht een programma op maat te maken. Maar een kant-en-klaar onderwijsaanbod is ook beschikbaar.

Voor de Basisschool (vanaf groep 3) is er een speurtocht die de leerling individueel of in een groepje kan lopen. Er is filmmateriaal en natuurlijk brengen we een bezoek aan ‘De Fabriek’, waar de weefmachines aanstaan. Een mand vol les-en leermateriaal kan in de klas gebruikt worden als voorbereiding op het bezoek.

Voor het Voortgezet onderwijs is, in overleg, een programma samen te stellen. Hulpmiddelen zoals de iphone, QR-codes, een interactieve wand en beeldmateriaal zijn te gebruiken. Voor de onderbouw  ligt een speurtocht op niveau klaar. Voor de bovenbouw is het mogelijk een creatieve opdracht te maken,  deze is beschikbaar. Het is ook mogelijk om met behulp van de informatie uit het museum de leerlingen een werkstuk te laten maken over de industriële revolutie ( in Brabant) en de sociale omstandigheden van de (kinder) arbeiders.  Deze kan in de klas verder worden uitgewerkt.

Maakt de school gebruik van “Museumschatjes” of “Museumschatten” dan is de toegang gratis.

Het educatieteam ziet ernaar uit om u en uw leerlingen te ontvangen in ons museum!

Via ons mailadres: info@weverijmuseum.nl kunt u zich aanmelden voor een bezoek.