Textielwandeling 

Textielwandeling door Geldrop

De Textielroute door Geldrop voert langs historische gebouwen en objecten van Geldrop. Centraal staat het ontstaan en de geschiedenis van de textiel. De route wordt gemarkeerd door zuilen met daarop omgevingsinformatie en uit de textiel gerelateerde spreekwoorden. Ook zijn deze zuilen voorzien van een QR code waar met behulp van een smartphone of tablet een filmpje met informatie wordt getoond.

De route start in het Weverijmuseum en loopt langs de Dommel richting de Helze. Vanuit die locatie waar vroeger Pessers zat, gaat de route richting de Korte Kerkstraat om daarna via de Stationsstraat naar de Parallelweg te gaan. Via Villa van Van Agt aan het Bogardeind en de Langstraat naar de Heuvel. Alle zuilen zijn uniek en vertellen via een gezegde een verhaal over die textiel locatie.

Download (.PDF)

Ontdek onze textielhistorie

Loop de fraaie textielroute in en rond het centrum van Geldrop. Deze boeiende route loopt langs acht belangrijke textiellocaties in Geldrop.

Meer informatie

Het Jeneverstraatje

De Langstraat stond in de 19e eeuw bekend als het “Sneivelstrutje” (Jeneverstraatje) en dat zegt genoeg over het drankgebruik in die tijd.

Meer informatie

Het startpunt is bij het Weverijmuseum

De route start bij het Weverijmuseum maar je kunt natuurlijk ook op een ander punt starten.

Boerenleenbank

Vincent van den Heuvel: de stichter van de eerte Boerenleenbank.

Meer informatie