Katoenpad

Het katoenpad lopen, een echte belevenis.

Over dit pad liepen vroeger de thuiswevers van Mierlo naar Geldrop.

Het pad ligt op de Molenheide tussen Mierlo en Geldrop. De ingang is heel herkenbaar. Hier staat het grote boek met alle informatie over het Katoenpad en de omgeving. Je loopt de route door de paaltjes met het logo van het Katoenpad en palen met speciale markers te volgen. Je kunt kiezen voor de lange of de korte route. De korte route is het meest geschikt met kleine kinderen.

Meer informatie

Het geheim van het verdwenen Katoenpad

Het ‘Geheim van het verdwenen Katoenpad’, geschreven door Marianne Canters is vanaf nu te koop. Kijk hieronder naar alle verkoopadressen. Het boek kost €12,50.

Boekhandel en kantoorboekhandel van Grinsven Korte Kerkstraat 11, Geldrop
Lektura Boek/Kantoor Boekhandel Jan Deckersstraat 19/A, Heeze
VVV-i point Café de Koffer Molenhoek 2, Mierlo
VVV-i point Hotel Nijver Heuvel 1, Geldrop
Bruna Heuvel 50, Geldrop
Bruna Dorpsstraat 160, Mierlo
Primera WC Coevering 9 – 11, Geldrop
Weverijmuseum Molenstraat 21, Geldrop
Centrum Hofdael Molenstraat 23, Geldrop

De hoofdpersoon uit het boek

‘Het is een saaie dag. Buiten regent het pijpenstelen en helaas moet Sem met zijn vader mee naar zijn overgrootmoeder, de oma van zijn vader. Zijn overgrootmoeder, die hij net als zijn vader ‘oma Nana’ noemt, woont in Geldrop, Geldrop is het dorp naast Mierlo, waar Sem en zijn vader wonen. Geldrop is voor Sem net een stad. Mierlo is zijn dorp. Hij kent er bijna iedereen, mag er alleen boodschappen gaan doen en hij is super graag bij de molen in het centrum, waar ook de kinderboerderij is. Sem houdt van dieren en de natuur, dat is hem met de paplepel ingegoten. Sem en zijn vader Koen wonen vlakbij de Molenheide; het bos dat tussen de twee dorpen ligt. Koen, de vader van Sem, is een super stoere boswachter. Sem en Koen zijn een team. Douwe hoort daar ook bij. Douwe is de hond. Maar Douwe is al oud en gaat niet heel vaak meer mee op pad.’