Onderwijs

Belangrijk nieuws voor leerkrachten en leerlingen!

Door het coronavirus kon het Weverijmuseum Geldrop vanaf 1 maart jammer genoeg geen scholen ontvangen. Maar nu kan het weer! Leerkrachten en leerlingen zijn in het nieuwe schooljaar 2020-2021 van harte welkom bij ons.

Heeft de school zich ingeschreven bij Museumschatjes:  https://www.erfgoedbrabantacademie.nl/museumschatjes-po-erfgoedinstellingen dan kunt u kiezen voor een gratis bezoek aan het Weverijmuseum. Wij kunnen een programma op maat aanbieden en ook een spannende speurtocht door het museum ligt voor uw leerlingen klaar. Staat u  niet ingeschreven bij museumschatjes, dan is de entreeprijs 3,25 euro per leerling.

Daarnaast hebben wij speciaal voor de coronatijd een les ontwikkeld die u in de klas kunt gebruiken. Erfgoed Brabant heeft bepaald dat de entreegelden voor het museum ook vergoed worden als u een museumles, in samenwerking met het museum, in de klas laat plaatsvinden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaand telefoonnummer.

Wij hopen u vanaf 1 oktober weer te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Namens het Educatieteam Weverijmuseum Geldrop

https://www.weverijmuseum.nl/onderwijs

Yvonne Geerling
0623712893


Welkom in het Weverijmuseum,

Waar wevers nog dagelijks textiel weven, je de weefgetouwen hoort stampen, en leerlingen kennis maken met een belangrijk stukje economische en sociale geschiedenis van deze regio.

Zie het grote waterrad draaien.

Leer de verschillende grondstoffen kennen en voelen.

Stap in het textielverleden van Geldrop-Mierlo

En ontdek hoe belangrijk dit is geweest voor de ontwikkeling van de regio.

Vlieg met een schietspoel door heden en verleden, waarin kinderarbeid normaal was

 En leren op school niet vanzelfsprekend…. .

Kom binnen in het moderne Weverijmuseum van Geldrop waar leerlingen zelf opzoek gaan; ontdekken, leren, ervaren en beleven! Het museum is toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden en onderwijstypen. Er staat een educatieteam klaar om samen met de leerkracht een programma op maat te maken. Maar een kant-en-klaar onderwijsaanbod is ook beschikbaar.

Voor de Basisschool (vanaf groep 3) is er een speurtocht die de leerling individueel of in een groepje kan lopen. Er is filmmateriaal en natuurlijk brengen we een bezoek aan ‘De Fabriek’, waar de machines staan te weven. Een mand vol les-en leermateriaal kan in de klas gebruikt worden als voorbereiding op het bezoek.

Voor het Voortgezet onderwijs is ook, in overleg, een programma samen te stellen. Moderne hulpmiddelen zoals de iphone, QR-codes, een interactieve wand en beeldmateriaal is allemaal te gebruiken. Ook voor de onderbouw en bovenbouw ligt een speurtocht op niveau klaar voor gebruik. Bovendien is er de mogelijkheid voor de leerlingen om in groepjes een creatieve opdracht te maken. Bijvoorbeeld over de industriële revolutie of de sociale ontwikkelingen vanaf begin 19e eeuw. Deze kan in de klas verder worden uitgewerkt.

Maakt de school gebruik van “Museumschatjes” of “Museumschatten” dan is de toegang gratis.

Het educatieteam ziet ernaar uit om u en uw leerlingen te ontvangen in ons museum!

Via ons mailadres: info@weverijmuseum.nl kunt u zich aanmelden voor een bezoek.

Weverijmuseum Geldrop maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x