Expositie Vitrines

De eindjes aan elkaar knopen

In de komende 6 weken zijn de vitrines van het Weverijmuseum in Geldrop gevuld met heel divers werk, van verschillende personen, allemaal vrijwilligers van het museum. Het centrale thema is het opmaken van restmaterialen.

Eigenlijk is de oorsprong van het weverijmuseum ook een verzameling ‘restmateriaal’. Bedrijven stelden gebouwen beschikbaar, en ook afgeschreven machines en garens. Daarnaast doneren vrijwilligers al jarenlang kennis, tijd, creativiteit en energie vanuit allerlei vakgebieden. De optelsom van dit alles maakt het Weverijmuseum tot wat het nu is.

Ondanks alle giften en de inzet van veel vrijwilligers blijft het een uitdaging om met beperkte financiële middelen een museum draaiend te houden. Wij zijn dan ook blij met de donaties van de Gemeente Geldrop, de Vrienden van het Weverijmuseum en van Rabobank Dommelstreek. Wij hopen met al deze losse eindjes binnenkort een vernieuwd museum op touw te kunnen zetten!

De vitrines zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van het Weverijmuseum en/of Centrum Hofdael, te bekijken in de gang tussen Centrum Hofdael en het Weverijmuseum: elke woensdag, zaterdag en elke eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00

Meer informatie over de expositie via 06-51208462 (Marjoanne Munsters-Blatter). Meer over het museum op www.weverijmuseum.nl

Piet Hein Eek
Klosjes geweven band